Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Ezzel az intézkedésével az EPA eltörölné azt a szövetségi előírást, miszerint a gáz- és olajipari cégek kötelesek olyan technológiát alkalmazni, amely jelzi és megakadályozza a kutaknál, vezetékeknél és tárolóknál tapasztalható esetleges metánszivárgást. A metánt, amely a természetes földgáz egyik fő összetevője, a szakértők a klímaváltozás egyik okozójaként jelölik meg.

A hivatal azt tervezi továbbá, hogy a jövőben nem kíván foglalkozni a metánkibocsátás szabályozásával, mivel álláspontja szerint az nem környezetszennyező anyag.

Andrew Wheeler, az EPA vezetője elmondta: a hivatala által kidolgozott tervezet "eleget tesz Donald Trump elnöki rendeletének, és megszünteti az olaj- és gázipart terhelő felesleges szabályozást".

1990 óta a gázkitermelés az Egyesült Államokban csaknem megduplázódott, miközben a metánkibocsátás 15 százalékkal csökkent. Az érvényben lévő szabályozás eltörlésének "minimális környezetvédelmi következményei lesznek" - véli a hivatal levegőtisztasággal foglalkozó vezetője, Anne Isdal.

Környezetvédelmi aktivisták bírálták a döntést. David Doniger, a Természeti Erőforrásokat Védelmező Tanács nevű környezetvédelmi szervezet ügyvédje közölte: a Trump-kormányzat szabad kezet ad az olaj- és gáziparnak ahhoz, hogy rendkívüli mértékben szennyezze a környezetet.

Az EPA tervezett intézkedéseit valószínűleg a jövő év elején vezetik be - írta az MTI.