Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az elmúlt években rendre gyenge volt az első negyedévi amerikai gazdasági növekedés és ha idén is így lesz, ami párosul egy elhúzódó kormányzati leállással, akkor a GDP alig, vagy egyáltalán nem nőne - mondta Kevis Hassett a CNN hírtelevízióban.

Az elnöki tanácsadó úgy látja, hogy ha az első negyedévben nullához közeli lesz a GDP-növekedés, majd újraindul a kormányzati munka, a második negyedévben megugrik a GDP, ellensúlyozza az első negyedévi lassú növekedést - írja az MTI. Kevis Hassett rámutatott arra, hogy egyelőre nem tervezik az amerikai gazdaság idei növekedésével kapcsolatos 3 százalékos kormányzati előrejelzés felülvizsgálatát.

A tanácsadó egyben meggyőződésének adott hangot azzal kapcsolatban, hogy a tervezett időpontig, márciusig sikerül megkötni a kereskedelmi megállapodást Kínával.

Az Egyesült Államokban 34. napja csak a legfontosabb kormányzati intézmények működnek, miután Donald Trump elnök nem írta alá az ideiglenes költségvetést arra hivatkozva, hogy az nem tartalmazza az amerikai-mexikói határra építendő fal ötmilliárd dolláros költségét.

Az Egyesült Államok 800 ezer szövetségi alkalmazottja közül 420 ezer ugyan bejár munkahelyére, de nem kap bért, 380 ezernek még csak be sem kell járnia.