Trump kihagyja Joe Biden beiktatását

Az elnök visszakapta a Twitter fiókját, hátat fordított lázongó híveinek, és bejelentette, hogy a hagyományokat megtörve nem lesz jelen utódja eskütételénél.
Rácz Gergő, 2021. január 8. péntek, 17:56
Fotó: Getty Images

Utoljára 150 éve történt olyan, hogy a leköszönő elnök nem vesz részt az utódja beiktatásán - írja a Guardian nyomán a hvg.hu

1869-ben volt, akkor Andrew Johnson ment szembe a hagyományokkal. Rajta kívül még John Adams 1801-ben, illetve John Quincy Adams 1829-ben hagyta ki a ceremóniát.

Trump pénteken már okozott egy meglepetést, amikor elismerte a választási vereségét Bidennel szemben. A videójában elmondottak szöges ellentétben álltak mindazzal, amit korábban állított.

Másfél hónapja folyamatosan, és még szerdán, az általa meghirdetett, a Capitolium öt halálos áldozatot követelő ostromával végződött, általa meghirdetett tüntetés előtt is azzal tüzelte szimpatizánsait, hogy a választást elcsalták.

 

 

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

narancsragacs, 2021.01.08 18:34

Amennyire büszke lehet az USA trumpra mi is legalább annyira leszünk büszkék orbánra és bandájára...........
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html