Lesz-e Trump-Putyin találkozó Párizsban? - Ezt mondja a Kreml

Nincs előkészületben találkozó Vlagyimir Putyin és Donald Trump között Párizsban, ahol november 11-én mind az orosz, mind az amerikai elnök részt vesz az első világháború lezárásáról tartandó megemlékezésen - írja az MTI.
Szabó Zsuzsanna, 2018. október 16. kedd, 21:15
Fotó: MTI/EPA

Jurij Usakov, az orosz államfő külpolitikai tanácsadója kedden Moszkvában elmondta, nem szerepel a tervek között az sem, hogy Putyin fogadja John Bolton amerikai nemzetbiztonsági tanácsadót, aki hétfőn és kedden Nyikolaj Patrusevvel, az orosz biztonsági tanács titkárával tárgyal majd.

Mint mondta, Putyin a kedd este Szocsiba érkező Abdel-Fattáh esz-Szíszi egyiptomi elnökkel szerdán Szíriáról, Líbiáról, Jemenről, az izraeli-palesztin rendezésről és a kétoldalú katonai együttműködésről fog eszmecserét folytatni. Az egyiptomi államfőnek videóbemutatót tartanak majd az orosz hadiipar kínálatáról.

Ugyanakkor megerősítette, hogy a közeljövőben Szíria ügyében orosz-török-német-francia csúcstalálkozót tartanak majd.

Usakov közölte, hogy az orosz elnök október 24-én a Moszkvába látogató Giuseppe Conte olasz kormányfővel folytat majd megbeszéléseket a kétoldalú és a nemzetközi kapcsolatokról.

Tárgyalások folynak arról, hogy Putyin - egy egyelőre nem meghatározott helyszínen - találkozzon Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnökkel, valamint arról is, hogy Kim Dzsongun észak-koreai vezető az év végéig Oroszországba látogasson.

HOZZÁSZÓLÁSOK