Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A CBS televízió 60 perc című, vasárnap este sugárzott heti magazinműsora számára Leslie Stahl, az amerikai televíziós újságírás egyik veteránja készített interjút Donald Trumppal még a hét elején. Az elnök azonban még a beszélgetés vége előtt felállt, és otthagyta az újságírót, arra hivatkozva, hogy nem tisztességes.

Trump ezek után hozta csütörtök délután nyilvánosságra a vasárnap adásba kerülő interjút. A közösségi médiában megjelentetett interjút az elnök azzal kommentálta: "nézzék csak meg a torzítást, a gyűlöletet és a gorombaságot a 60 perc és a CBS részéről!"

A mintegy 40 perces videóból kiderül: az elnök eleve azzal kezdte a kamera előtti beszélgetést, hogy azt kérte az újságírónőtől, legyen korrekt. Majd úgy fogalmazott: azt kívánja, Joe Biden demokrata párti elnökjelöltet is úgy kérdezzék, mint őt. Leszögezte azt is: a média lejáratta magát, hogy a kedvenc fagylaltjáról faggatta Bident.

Donald Trump kifejtette az újságírónőnek, hogy szerinte a műsor "falaz" Bidennek, amikor nem tesz fel neki bizonyos kérdéseket. Leslie Stahl azzal válaszolt, hogy "olyasmivel nem foglalkoznak, amit nem tudnak ellenőrizni".

"Na, ebből elég volt" - jelentette ki Trump és véget vetett az interjúnak. Trump már kedden azt ígérte, hogy nyilvánosságra hozza az interjút, de ezt végül csütörtökön tette meg, órákkal a Joe Bidennel folytatandó, utolsó elnökjelölti vita előtt.

A CBS televízió közleményt adott ki, amelyben "példátlan" döntésnek nevezte az interjú nyilvánosságra hozatalát, és azt ígérte, hogy a műsor az interjút teljes egészében sugározza majd vasárnap.