Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A kínai központi statisztikai hivatal hétfőn azt közölte, hogy az ipari cégek összesített nyeresége júliusban 16,2 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit, és elérte az 515,12 milliárd jüant (74,94 milliárd dollár, 1 jüan=40,76 forint). A növekedés kisebb volt a júniusi 20 százaléknál.

Az év első hét hónapjában 17,1 százalékkal, 3,9 ezer milliárd jüanra nőtt a profit éves összevetésben a fél éves 17,2 százalék bővüléssel szemben. A felmérés azokra a vállalatokra terjed ki, amelyek fő tevékenységükből származó éves árbevétele meghaladja a 20 millió jüant. (Akciótervet készítenek a törökök.)

A kínai ipari cégek tavalyi profitja 2011 óta a legnagyobb mértékben, 21 százalékkal emelkedett, részben a költségcsökkentési intézkedések hatására, valamint az építőipar élénkülése miatt.

Szintén a kínai statisztikai hivatal hozta nyilvánosságra hétfőn, hogy az idei első hét hónapban a pénzügyi ágazaton kívüli állami tulajdonú cégek adózott eredménye a múlt év azonos időszakához képest 30,5 százalékkal nőtt, ami lassulás a hathavi 31,5 százalékos bővülés után.

A nyereségnövekedés tavalyi átlaga 45,1 százalék volt.