Trump az asztalra csap: ebbe az egész világ beleremeghet

Az amerikai elnök csütörtökön aláírja a kínai importtermékek vámjáról szóló rendeletet. Peking jelezte, hogy Washington ellenlépésekre számíthat.
Dzindzisz Sztefan, 2018. március 22. csütörtök, 08:11
Fotó: Napi.hu

A Fehér Ház bejelentése szerint Donald Trump amerikai elnök - közép-európai idő szerint 17.30 órakor - írja alá a rendeletet.

Sajtóértesülések szerint az intézkedés 60 milliárd dollárnyi, mintegy 100 fajta termékre, elsősorban technológiai és telekommunikációs cikkekre vonatkozik majd. Elemzők szerint Washington elsősorban azokat a termékeket sújtja vámmal, amelyeknek az előállításához szükséges tudást részben illegálisan szerezte meg Kína.

A kínai kereskedelmi minisztérium csütörtökön "határozott tiltakozását" jelentette be a tervezett intézkedéssel kapcsolatban, ami szerinte "a piaci egyensúly kibillenéséhez vezet". (Nem tudott megegyezni Trump és Putyin.)

A minisztériumi közlemény szerint "nem fogunk ölbe tett kézzel ülni és nézni, hogyan sértik meg Kína törvényes jogait, azonnal ellenlépéseket teszünk".

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

tlg01, 2018.03.22 11:32

@RealMan: a kínaiak létszáma akkor is nőtt amikor
bevezették a max 1-gyerek lehet rendszert
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

RealMan, 2018.03.22 08:52

Na, hihetetlen, felháborodott a tolvaj, hogy elcsípték. Egy másolóművész ( a művész szó erős túlzás ) ország felháborodik. Mintha a felcsuti dugógépet hallanám.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html