Az amerikai elnök Twitter-üzenetében kommentálta a választási eredményeket, és gratulált Boris Johnsonnak a "nagy" győzelemhez.

"Nagy-Britannia és az Egyesült Államok most szabadon köthet új masszív kereskedelmi megállapodást a brexit után. Ennek a megállapodásnak a potenciálja messze nagyobb és jövedelmezőbb lesz bármilyen megállapodásnál, amely az EU-val köthető. Ünnepelj, Boris!" - írta Trump mikroblogjában az MTI szerint.

Boris Johnson szerint a kormányzó Konzervatív Párt az előrejelzésekből következtethetően erőteljes új felhatalmazást kapott a csütörtökön tartott előrehozott parlamenti választáson a brit EU-tagság megszűnési folyamatának (brexit) végig vitelére.

A konzervatívok a pénteken kora reggelig beérkezett eredmények alapján 74 fős alsóházi többséget jeleznek a Konzervatív Pártnak a 650 fős alsóházban. A konzervatívok a legjobb eredményüket érték el az 1987-es választások óta, amikor Margaret Thatcher akkori miniszterelnök 376 tagú alsóházi frakcióval és 102 fős többséggel alakíthatta meg harmadik kormányát.