Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A republikánus elnökjelölt az észak-karolinai Fletcherben tartott kampányrendezvényen bírálta Hillary Clintont. "A legkorruptabb politikus, aki valaha is az elnöki posztra pályázott" - hangoztatta Trump, miközben hívei azt skandálták Clintonról, hogy "zárják be".

Trump egy Barack Obamától kölcsönzött mondattal válaszolt támogatóinak: "ne fújoljatok, hanem szavazzatok!" Többször is hozzátette: "gyerünk, csináljuk meg, nyerjünk!". Majd kifejtette, hogy ha győzne, akkor többféle lehetősége lesz "utánanézni" Clintonnak. "De ehhez győznünk kell" - mondta.

Győzelem, vereség vagy döntetlen legyen is az eredmény, boldog lesz, hogy minden erejét beadta a Fehér Házért folytatott küzdelembe. Így fogalmazott: "győzzünk, veszítsünk, vagy döntetlen legyen az eredmény - bár csaknem teljesen biztos vagyok abban, hogy ha mindenki elmegy szavazni, akkor győzünk - én elégedett leszek magammal".

Lapvélemények szerint Donald Trump elnökként újraindíttathatja a nyomozást Clinton ellentmondásosnak tartott hivatali e-mailje ügyében. Ugyanakkor a kommentárok rámutatnak arra is, hogy a republikánus elnökjelölt először érzékeltette, hogy elveszítheti a választást és ha így lesz, azt el is foga ismerni. Szerdán ugyanis, az elnökjelöltek vitáján Las Vegasban még nem kötelezte el magát a választási eredmények elismerése mellett, csütörtökön pedig egy ohiói kampányrendezvényen azt mondta, csakis akkor ismeri el a választást, ha ő győz, és ha a a választások tiszták, ellenkező esetben fenntartja magának a jogot a választási eredmények felülvizsgálatára és jogi eljárás megindítására is.
Közben minden felmérés Hillary Clinton győzelmi esélyeit vetíti előre, a pénteken publikált közvélemény-kutatások egyike szerint immár a hagyományosan konzervatív Iowa államban is Clinton javára fordul a közhangulat.