Egy 2007-es videó újravágott változatát rakta ki a szabad világ vezetője, Donald Trump a Twitter-oldalára. A felvételen egy CNN-fejű alakot visz a földre, ahol aztán ütlegeli azt. A földre vitt alak a valóságban Vince McMahon, az Egyesült Államokban rendkívül népszerű pankrációs műsorok gyártásának egyik vezetője, Trump régi barátja - írja a New York Times.

A korabeli felvétel természetesen megrendezett körülmények között készült. Viszont így is elhatárolódások sorát hozta magával: sokan úgy értelmezték, hogy az állandóan a vele kritikus médiával hadakozó elnök így akarta megfenyegetni a világ egyik legnagyobb hírcsatornáját. Egyértelművé is tette, hogy mi a véleménye a baloldalinak mondott médiumról, a címkék között azt írta, hogy "Fake News CNN", vagyis kamu hírek CNN.

 

 

Ahogy az az elnök bejegyzései után már csak lenni szokott nem egy republikánus politikus elhatárolódott tőle. Ben Sasse nebraszkai szenátor a bejegyzés csak elmérgesíti a jelenlegi közbeszédet.

Az amerikai elnök tevékenységéből egyelőre nem látszik sok a közösségi médiás jelenlétén kívül. A hírekbe általában botrányai miatt kerül be, például azért, mert a kampánya orosz kötődései miatti vizsgálatot megpróbálta leállíttatni azzal, hogy kirúgta James Comey FBI-vezért. Vasárnap több tucat amerikai nagyvárosban ezrek tüntettek, hogy kezdődjön az elnök leváltását célzó alkotmányos vádeljárás (impeachment).