Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Donald Trump a Fox televízióban próbálta védeni felháborodást kiváltó szerdai mondatait - amelyek miatt a hazaárulás vádja is érte őt -, s úgy fogalmazott: "természetesen a szarkazmus" beszélt belőle.

A republikánus elnökjelölt ugyanakkor megismételte: nem tudni, hogy ki hajtott végre hackertámadást a demokraták országos bizottságának szervere ellen, amelynek következtében napvilágra került több tízezer elektronikus levél. E levelek egy részét a hétvégén, éppen a demokrata konvenció előtti napokban hozta nyilvánosságra a WikiLeaks, s a kiszivárogtatások hátterében elemzők és titkosszolgálati szakemberek oroszokat sejtetnek.

A levelek egy részéből egyébként az derült ki, hogy a demokraták pártvezetése Clinton javára és pártbeli kihívója, Bernie Sanders vermonti szenátor kárára manipulálta az előválasztásokat.

Senkinek nincs elképzelése arról, hogy vajon Oroszország, Kína, vagy valaki más tette-e ezt. Ki tudja?

- fogalmazott Trump a Fox televízióban a hackertámadásról. Majd hangsúlyozta, hogy az igazi problémát nem az jelenti, hogy hogyan kerültek nyilvánosságra ezek az e-mailek, hanem hogy mit tartalmaznak. "Vessünk csak egy pillantást arra, hogy mit is mondanak ezek az e-mailek, és ez bizony szégyenteljes!" - mondta Trump.

A republikánus elnökjelölt főtanácsadója, Paul Manafort - szintén a Fox televízióban - ugyancsak azt próbálta bizonygatni, hogy Trump megjegyzései pusztán "szarkasztikusak" voltak.

Közben Harry Reid nevadai politikus, a demokraták szenátusi csoportjának vezetője azt javasolta, hogy - mivel Trump a demokraták szerint nemzetbiztonsági kockázatot jelent - a titkosszolgálat ne lássa el őt az elnökjelölteknek járó napi információkkal, illetve ne valós, hanem álinfomációkat továbbítson neki.