Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az Egyesült Államok 30 napra felfüggeszt minden beutazást Európából - jelentette be még szerdán Donald Trump elnök járványügyi intézkedéseinek egyikeként. Már akkor sokan kritizálták, hogy a járvány jelen van Írországban és az Egyesült Királyságban is, mégis csak az EU 26 tagállamára vonatkozott a szabályozást. Mások pedig azért támadták, hogy nem is egyeztetett Brüsszel a lépésről.

Vasárnap csak utóbbi kritikát fogadta meg: az Egyesült Királyságba és Írországba való utazási tilalmat terjesztett elő annak érdekében, hogy megkísérelje lelassítani a világjárvány terjedését - írja a Reuters.

A bejelentéskor az elnök egyébként azt is bejelentette, hogy tesztet végeztek el rajta az új Covid-19-re vírusra, aminek egy-két nap múlva lesz eredménye. Ezt azért volt fontos tisztáznia, mert a Fehér Ház tisztviselői példátlan hibát követtek el pénteken, amikor a járványhelyzet dacára az elnökkel egy helyiségbe belépő újságíróknak még a testhőmérsékletét sem ellenőrizték. Az elnök ráadásul a múlt héten találkozott egy brazil delegációval, amelynek legalább egy tagja azóta pozitívnak bizonyult.

Pénteken a Fehér Ház Rózsakertjében mondott beszédében az amerikai elnök bejelentette: a szövetségi kormány 50 milliárd dollárt szabadít fel a koronavírus terjedése elleni küzdelemre a tagállamok és a települések számára. Az összeget a szövetségi katasztrófa-elhárítási ügynökség (Fema) költségvetéséből folyósítják. A vírustesztek elvégzésének, a betegek ápolásának és a vakcina kutatásának nem lesz anyagi akadálya. Emellett országos szükségállapotot hirdetett.