Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Itt az ideje, hogy országunk érdekében továbblépjünk, nagyobb és jobb dolgokra fordítsuk a figyelmünket. Ezzel a megjegyzéssel reagált Donald Trump, az USA megválasztott elnöke arra, hogy az Obama-adminisztráció szankciókat léptetett érvénybe Oroszország ellen az amerikai elnökválasztás manipulálása miatt - írta a Fox News.

Ugyanakkor - természetesen az ország népének érdekében - Trump a jövő héten találkozik az amerikai hírszerzési szervezetek vezetőivel, hogy tájékozódjon a vizsgálatokról.

Russians

Az ügy háttere, hogy feltételezések szerint az orosz titkosszolgálat áll a republikánus színekben indult ingatlanmágnással szemben álló demokraták belső elektronikus levelezésének feltörése mögött. Ezt követően kínos részleteket szivárogtattak ki a sajtón keresztül, ami Trumpot segítette a kampányban. Az oroszok hírek szerint a republikánusok elektronikus rendszerébe is betörtek, de esetükben a kiszivárogtatás elmaradt.

Fancy Bear

Barack Obama elnök hivatalos vizsgálatot rendelt el az ügyben, amelynek eredményét a Belbiztonsági Hivatal és az FBI a következő napokban hozza nyilvánosságra. A csütörtökön bejelentett döntések - 35 orosz diplomata kitiltása az USA-ból, a moszkvai kormány tulajdonában lévő két amerikai ingatlan bezárása - részben egy internetes biztonsági cég vizsgálódására alapulnak.

Ezt a szervezetet a demokraták választási bizottsága kérte fel arra, hogy derítse ki, kik hatoltak be a párt e-mail-rendszerébe. A cég szerint hackerek a Fancy Bear csoporthoz tartoznak, amely a GRU-hoz, az orosz katonai hírszerző szervezethez köthető.

Lame duck

A Kreml természetesen ellenintézkedéseket jelentett be, Oroszország londoni nagykövetsége pedig a twitteren gúnyolódott Obamával. Egy béna kacsát ábrázoló kép alatt megjegyzik, hogy a kiutasítások a hidegháború idejére emlékeztetik őket. Szerintük már az amerikai emberek is abban bíznak, hogy ez volt a "szerencsétlen" regnáló adminisztráció utolsó intézkedése.