Trump megfeledkezett Putyinról

Nem kapott meghívást Vlagyimir Putyin orosz elnök amerikai hivatali partnerétől, Donald Trumptól arra a New York-i csúcstalálkozóra, amelynek részvevői az ENSZ reformját fogják megvitatni - közölte Jurij Usakov, az orosz elnök külpolitikai tanácsadója a vlagyivosztoki Keleti Gazdasági Fórumon.
Dzindzisz Sztefan, 2017. szeptember 7. csütörtök, 11:27
Fotó: MTI/EPA

Sajtójelentések szerint Trump az ENSZ-közgyűlés általános vitája kezdetének előestéjére hívott össze egy ilyen tanácskozást New Yorkba. A Reuters úgy értesült, hogy az eseményre azok a vezetők kaptak meghívást, akik aláírtak egy tíz pontból álló nyilatkozatot, amely arra szólítja fel António Guterres főtitkárt, hogy fogjon bele a világszervezet "hatékony és célszerű megreformálásába".

Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője korábban közölte, hogy Putyin idén nem vesz részt a Közgyűlés munkájában. A 72. ülésszak általános vitája idén szeptember 19-én kezdődik Guterres beszédével, Miroslav Lajcák szlovák külügyminiszter elnöklete alatt. Trump először szólal majd fel az ENSZ-ben. (Kemény bejelentés tett Észak-Koreáról az amerikai ENSZ-nagykövet.)

Az előzetes tervek szerint az Oroszországot képviselő Szergej Lavrov orosz külügyminiszter 21-én mondja majd el beszédét - írja az MTI.

HOZZÁSZÓLÁSOK