Ty Cobb vasárnap este közleményt juttatott el az amerikai sajtó fehér házi tudósítóihoz, hogy eloszlassa a Trump elnök aznapi Twitter-bejegyzései nyomán keletkezett aggodalmakat, miszerint az elnök Mueller közelgő lemondatására törekedne.

Cobb a dokumentumban leszögezte, "a médiában megjelent találgatásokra válaszul a Fehér Ház ismét megerősíti, hogy az elnök nem fontolgatja és nem is vitatja meg senkivel Robert Mueller különleges tanácsadó elbocsátását". Vasárnap délelőtt az elnök két Twitter-bejegyzésében is támadta a Robert Mueller vezette különleges vizsgálóbizottságot, azt állítva, hogy a bizottság elfogult. Vitatta a bizottság összetételét is, amely csakis demokrata párti emberekből áll, s vannak köztük Hillary Clinton, volt demokrata párti elnökjelölt kampányának támogatói is. Trump álláspontjával republikánus politikusok egy része sem értett egyet és vasárnap televíziós interjúkban felhívták erre az elnök figyelmét - írta az MTI.

Lindsey Graham, dél-karolinai republikánus szenátor például egy televíziós interjúban azt állította: Mueller esetleges elbocsátása Trump "elnöksége végének a kezdete lenne", mert "jogállam vagyunk".

John McCain arizonai republikánus szenátor vasárnap este mikroblog-bejegyzésben dicsérte Muellert, akiről azt írta, hogy "tisztességgel és feddhetetlenül szolgálja országunkat".

Trey Gowdy, dél-karolinai republikánus képviselő pedig egyszerűen leszögezte: aki ártatlan, annak úgy is kell viselkednie. "Ha semmi rosszat nem tettél, akkor ki kell állnod amellett, hogy a vizsgálat a lehető legmélyrehatóbb legyen" - nyilatkozta Gowdy a Fox televízióban.

Képünk forrása: AFP PHOTO/Brendan Smialowski