Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Német diplomaták kisebb pánikba esetek attól, hogy Donald Trump, az USA elnöke "igen agresszív" stílusban tárgyalt Angela Merkel német kancellárral, ezért azt javasolták, hogy a szokásosnál és mélyebb titkosításban rejtsék el a beszélgetést - vette át a CNN bizalmas forrásból származó hírét a Business Insider. Az információ szerint Trump erőszakosan és lenézően kezelte német kollégáját, már-már kíméletlenül lépve fel vele szemben.

Néhány megjegyzése, amit a kancellárnak mondott egyszerűen hihetetlen - mondta a CNN forrása. Egy ponton egyszerűen lehülyézte Merkelt, és azzal vádolta, hogy az oroszok zsebében van. A hírforrás úgy érzékelte, hogy Trump annál inkább rászáll valakire, minél gyengébbnek érzi. A kancellári hivatalban végül úgy döntöttek, hogy a telefonbeszélgetés tartalmáról csak azok tudhatnak, akiknek közvetlenül vonatkozik.

Lerázta magáról

Ugyanakkor a hírforrás elmondása szerint az amerikai államfő nem tudta kihozni a sodrából Merkelt. A bárdolatlan megjegyzéseket elengedte a füle mellett, és a lekicsinylő beszólásokra a kopogós tények felsorolásával felelt. A Fehér Ház kommentárja szerint pusztán arról van szó, hogy az elnök világszínvonalú tárgyaló, aki ezt a kiválóságát az Egyesült Államok szolgálatába állította.

Korábbi információk szerint Trump hasonlóan viselkedik minden olyan kollégájával, állam- és kormányfővel, aki történetesen nő. A megszégyenítéssel és az erőszakossággal Theresa Mayjel, az előző brit kormányfővel folytatott tárgyalásain is élt. Állítólag ő is megkapta, hogy hülye, amikor külpolitikai, illetve szakpolitikai dilemmáiról beszélt. Trump valamiről meg akarta győzni Mayt, és amikor nem sikerült, elkezdett trágárkodni.