Trump nem nyitja ki a pénztárcáját

Donald Trump amerikai elnök kedden este egy nagygyűlésen újra kijelentette: az amerikai-mexikói határon felépítendő falat végül majd Mexikó fogja kifizetni - írja az MTI.
Szabó Dániel, 2018. május 30. szerda, 07:39
Fotó: AFP

Már minden létező fórumon kijelentette a mexikói állam, hogy semmilyen formában nem fizet azért az amerikai-mexikói határra tervezett falért, amelyet Donald Trump az illegális bevándorlás megakadályozására ígért meg még a 2016-os elnökválasztási kampányban. De a vezető újra és újra visszatér ehhez a kijelentéséhez: kedd este az elnök a Tennessee államban lévő Nashville városában tartott nagygyűlést a híveinek, ahol ismét megerősítette, ki is fog fizetni.

Donald Trump bírálta a mexikói kormányt, mert szerinte nem segít az illegális migránsok megállításában. "Egyáltalán semmit sem tesznek annak érdekében, hogy megállítsák a Mexikóból, Hondurasból és más ottani országokból megindult embereket. Nem segítenek nekünk" - fogalmazott.

"Végül is, úgyis ők fizetik ki majd a fal árát" - mondta ki újra. Enrique Pena Nieto mexikói elnök még a nagygyűlés idején Twitter-üzenetben válaszolt az amerikai elnöknek. "Nem, Mexikó soha nem fog fizetni a falért. Sem most, sem később" - jelentette ki a mexikói elnök, s nem a nevét írta alá, hanem azt, hogy "Mexikó".

Donald Trump a nagygyűlésen egyébként Marsha Blackburn republikánus képviselő újraválasztása mellett kampányolt. Arra intette híveit: ne legyenek túlságosan elégedettek a két évvel ezelőtti választási sikerekkel, az idén ősszel tartandó választásokon ne maradjanak otthon, mert szerinte a tét ezúttal is nagy.

A fotó forrása: Drew Angerer/Getty Images/AFP.

HOZZÁSZÓLÁSOK