Trump nem számított "ennyi aljasságra"

Donald Trump egy floridai kampánygyűlésén azt állította, hogy összefogtak a lejáratására.
MTI, 2016. október 13. csütörtök, 22:12
Fotó: MTI/EPA

A floridai West Palm Beachben tartott  rendezvényen - hívei tapsa és éljenzése közepette - Donald Trump azt állította: mivel a párteliteken kívülről "érkezett" a politikába, ezért összefogtak ellene, hogy lejárassák őt. A Clinton-kampányra utalva pedig kifejtette: számolt azzal, hogy előkerül a múltjából sok minden, hogy támadják majd a családját is, de "ennyi aljasságra nem számítottam" - mondta.

A republikánus elnökjelölt  visszautasította a szerda óta  felmerült újabb vádakat, amelyek  kapcsán újabb  öt nő  állította róla, hogy fogdosta, vagy csókolgatta, de mindenképpen szexuálisan zaklatta őket. A különböző újságokban - így például a The New York Timesban, vagy a People magazinban - megjelent állítások szerint "szexuális ragadozóként"  festették le Trumpot. Az egyik nő egyenesen azt állította, hogy Trump rátámadt és a falhoz szorította őt, és csak Trump személyi inasának köszönhetően menekült meg.

"Ezek a rosszindulatú állítások teljességgel hamisak" -  mondta Trump. "Clintonék tudják ezt nagyon jól. Az állítások mindegyike koholmány. Tiszta kitalációk, szemérmetlen hazugságok". Trump a Clinton-barát sajtót okolta, és "egyeztetett támadássorozatról" beszélt. A nők által megfogalmazott vádakról elmondta, hogy bizonyítékai vannak az állítások hamisságára, kért is helyreigazítást a The New York Timestól. A lap egyébként nem volt hajlandó erre.

A republikánus elnökjelölt elismerte, hogy ezek az állítások sértik őt és kárt okoznak a kampánynak. A választási győzelem szempontjából kulcsfontosságú, úgynevezett ingadozó államok közül kettőben, Pennsylvaniában és Michiganben Hillary Clinton máris nagyon nagy arányban - kilenc, illetve tíz százalékkal - vezet Donald Trump előtt.

Szexuális ragadozónak állította be Trumpot csütörtökön az amerikai elnök hitvese, Michelle Obama is, aki New Hampshire államban kampányolt Hillary Clinton elnökké választása mellett. A first lady szokatlanul kemény hangon beszélt a republikánus elnökjelöltről, s arra szólította az amerikai nőket, hogy emeljék fel szavukat Donald Trump ellen. Michelle Obamát egrendítette mindaz, ami kiderült arról, hogyan bánt Trump a nőkkel. Emlékeztetett arra is, hogy a republikánus jelölt a kampány során végig lekicsinylően beszélt a nőkről. A first ladynek elcsuklott a hangja, amikor arról beszélt: őt is mennyire sérti mindaz, amit Trump mondott és ami kiderült róla. "A nőkkel bármi megtehető?" -  tette fel a kérdést.

HOZZÁSZÓLÁSOK