Trump: ostrom alatt állunk

Az amerikai elnök azt üzente a támogatóinak csütörtökön, hogy velük együtt "jobbak és erősebbek" lesznek James Comey elbocsátott FBI-igazgató szenátusi meghallgatása után.
Szabó Zsuzsanna, 2017. június 8. csütörtök, 22:02
Fotó: MTI/AP

Donald Trump egy washingtoni rendezvényen kijelentette: "ostrom alatt állunk, de úgy jövünk ki belőle, hogy nagyobbak, jobbak és erősebbek leszünk, mint bármikor".

Megmerevedett washingtoni érdekek vannak ellenünk, de "nem fogunk lemondani arról, hogy azt tegyük, ami helyes (...) tudjuk, hogyan kell harcolni, és soha nem adjuk fel" - mondta a Hit és Szabadság Szövetsége éves konferenciáján, miközben a szenátus hírszerzési bizottságban tartott Comey meghallgatása.

A Fehér Ház szóvivője bejelentette, hogy Trump még a nap folyamán, az ügyvédjén keresztül választ ad Comey kijelentéseire. Sarah Huckabee Sanders  a sajtótájékoztatón annyiban mégis reagált, hogy kijelentette: "az elnök nem hazudozó", és sértőnek minősítette a feltevést.

Comey a meghallgatás során kétszer is hazugsággal vádolta meg a Fehér Házat és a kormányzatot, és azt állította, hogy többször is megpróbálták lejáratni őt és az FBI-t.

(Fotó: MTI/AP/Evan Vucci)

HOZZÁSZÓLÁSOK