Trump segített, Putyin megköszönte

Vlagyimir Putyin orosz elnök megköszönte Donald Trumpnak, hogy az amerikai Központi Hírszerző Szolgálattól (CIA) kapott információval segített megakadályozni egy szentpétervári pokolgépes terrortámadást - írta a Kreml sajtószolgálatára hivatkozva az MTI.
Szepesi Anita, 2017. december 17. vasárnap, 20:23
Fotó: AFP

Putyin felhívta Trumpot és elmondta, hogy a CIA-tól kapott információ segített azonosítani, felkutatni és őrizetbe venni a terroristákat. Putyin arra kérte Trumpot, hogy adja át köszönetét a CIA igazgatójának és az amerikai hírszerzés operatív munkatársainak, akik megszerezték ezt az értesülést.

Arról is biztosította Trumpot, hogy az orosz szakszolgálatok is készek átadni amerikai kollégáiknak az Egyesült Államok elleni lehetséges fenyegetésekre vonatkozó információkat.

Az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) pénteken közölte, hogy Szentpéterváron őrizetbe vették az Iszlám Állam elnevezésű terrorszervezet hét követőjét, akik merényleteket készültek elkövetni a Kazanyi székesegyházban és más népes helyszíneken.

Az FSZB információi szerint az egyik gyanúsított december 16-án öngyilkos merényletet készült elkövetni a szentpétervári székesegyházban, a többiek pedig házilagos készítésű robbanószerkezetekkel akartak terrortámadásokat végrehajtani a város sokak által látogatott helyszínein.

Címlapkép forrása: AFP PHOTO/Vietnam News Agency/STR

HOZZÁSZÓLÁSOK