Trump sem biztos abban, hogy találkozik Kim Dzsongunnal

Donald Trump amerikai elnök szerdán megerősítette, jelenleg nem tudni, hogy sor kerül-e a június 12-re Szingapúrba tervezett csúcstalálkozójára Kim Dzsongun észak-koreai vezetővel – írja az Index.hu az MTI nyomán.
Szász Péter, 2018. május 16. szerda, 21:33
Fotó: AFP

Trump hangsúlyozta, hogy az Egyesült Államok továbbra is ragaszkodik a Koreai-félsziget atomfegyver-mentesítéséhez, arról pedig semmilyen hivatalos tájékoztatást nem kaptak Phenjan felől, hogy lemondanák a találkozót, ha továbbra is ezt követelik Észak-Koreától - olvasható a portálon.

John Bolton, Trump nemzetbiztonsági főtanácsadója Fox News Radio műsorában elmondta, az esélyek még mindig a csúcstalálkozó megtartása mellett szólnak, de azt ő is kiemelte, hogy nem visszakoznak a találkozó célját illetően.

A KCNA észak-koreai hírügynökség kedden írta, hogy Kim Dzsongun a találkozó lemondását helyezte kilátásba az amerikai-dél-koreai hadgyakorlat miatt, amely a múlt pénteken kezdődött.

A KCNA a Max Thunder fedőnevű manővert egy Észak-Korea ellen tervezett invázió főpróbájának, egyben pedig a Korea-közi kapcsolatok enyhülése közepette tett provokációnak nevezte.

A kép forrása: AFP.

HOZZÁSZÓLÁSOK