Trump sokat kereshet a saját adóreformján

Donald Trump az adóreformja tervezetének bemutatásakor hosszan bizonygatta, hogy azzal az alacsony jövedelműek, és a középosztály jár jól, míg az igazán gazdagok - mint ő maga is - több terhet viselnek majd - írta az Index. Ám ez nem igaz.
Domokos László, 2017. szeptember 30. szombat, 09:15
Fotó: MTI/EPA

A CNN arra figyelmeztet, hogy nincs is más lehetőség, mint a szavára adni, ugyanis Trump a mai napig sem hozta nyilvánosságra az adóbevallását.

Időközben kiszivárgott Trump egy régebbi, 2005-ös adóbevallása, és az abban szereplő adatok, illetve a Bloomberg vagyonbecslése alapján a New York Times által felkért adószakértők kiszámolták, vajon tényleg nagyobb közterhet vesz a vállára az elnök a saját új adórendszerében, mint azelőtt. Az adatok azt mutatják, hogy nem, sőt: nagyjából évi 50 millió dollárt nyer a megváltoztatott adókulcsok és szabályok alapján - írta a portál.

A legnagyobb, Trumpot érintő adóváltozáson a gyerekei nyernek nagyot. Az adóreform ugyanis eltörölné az örökösödési ingatlanadót, amely jelenleg 40 százalék. Így Trump halálával az örökösei a jelenlegi adószabályok szerint mintegy 1,1 milliárd dollárt lennének kötelesek fizetni az államnak, míg az új rendszerben semennyit.

Címlapkép forrása: EPA/Michael Reynolds

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

na4, 2017.09.30 09:45

Végre van egy politikus, aki megértette: minél alacsonyabb adók, annál nagyobb adóbevétel, annál kisebb aóelkerülés és fordítva.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html