Trump tesz a klímaváltozásra - itt az újabb lépés

Az amerikai környezetvédelmi hivatal (EPA) a metánkibocsátásra vonatkozó korlátozások lazítására készül, ennek szellemében csütörtökön nyilvánosságra hozta az érvényben lévő szabályozás megváltoztatásának tervét - adta hírül az MTI.
Domokos Erika, 2019. augusztus 29. csütörtök, 20:44
Fotó: MTI/EPA

Ezzel az intézkedésével az EPA eltörölné azt a szövetségi előírást, miszerint a gáz- és olajipari cégek kötelesek olyan technológiát alkalmazni, amely jelzi és megakadályozza a kutaknál, vezetékeknél és tárolóknál tapasztalható esetleges metánszivárgást. A metánt, amely a természetes földgáz egyik fő összetevője, a szakértők a klímaváltozás egyik okozójaként jelölik meg.

A hivatal azt tervezi továbbá, hogy a jövőben nem kíván foglalkozni a metánkibocsátás szabályozásával, mivel álláspontja szerint az nem környezetszennyező anyag.

Andrew Wheeler, az EPA vezetője elmondta: a hivatala által kidolgozott tervezet "eleget tesz Donald Trump elnöki rendeletének, és megszünteti az olaj- és gázipart terhelő felesleges szabályozást".

1990 óta a gázkitermelés az Egyesült Államokban csaknem megduplázódott, miközben a metánkibocsátás 15 százalékkal csökkent. Az érvényben lévő szabályozás eltörlésének "minimális környezetvédelmi következményei lesznek" - véli a hivatal levegőtisztasággal foglalkozó vezetője, Anne Isdal.

Környezetvédelmi aktivisták bírálták a döntést. David Doniger, a Természeti Erőforrásokat Védelmező Tanács nevű környezetvédelmi szervezet ügyvédje közölte: a Trump-kormányzat szabad kezet ad az olaj- és gáziparnak ahhoz, hogy rendkívüli mértékben szennyezze a környezetet.

Az EPA tervezett intézkedéseit valószínűleg a jövő év elején vezetik be - írta az MTI.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Sachiron, 2019.08.30 22:33

@na4: Ezzel a kijelentéseddel nem nagy kockázatot vállaltál, ugyanis ez evidencia. Azt hogy az ember (az emberiség) milyen mértékben járul hozzá ehhez, nem tudjuk, de azt godolni, hogy egyáltalán nem járul hozzá, baromi nagy önbizalomra vall.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

na4, 2019.08.30 17:23

Persze, mivel a klímaváltozásnak asztronómiai okai vannak, nem pedig emberi. Klímaváltozás mindig is volt, van és lesz is tőlünk teljesen függetlenül.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html