Trump újra elnök akar lenni

Donald Trump a 2020-as elnökválasztáson újra indul az elnökségért - ezt maga az amerikai elnök jelentette be kedden este a floridai Orlandóban, ahol több tízezres nagygyűlésen kezdte meg újraválasztási kampányát.
Domokos László, 2019. június 19. szerda, 06:58
Fotó: MTI/AP

Az elnök-milliárdos a szavai szerint "korrupt és romos állapotban lévő politikai rendszert" örökölt, de helyreállította azt a lincolni elvet, miszerint a kormány a népből vétetett, a nép választotta és a népért dolgozik. Leszögezte, hogy a gazdaság jelenleg remek állapotban van, mindenki Amerikát irigyli.

A nagygyűlést Mike Pence alelnök nyitotta meg, aki szerint Trump annak idején azt ígérte, hogy Amerikát ismét naggyá teszi. "És pontosan ezt is tette". Úgy véli, Amerikának további négy évnyi Trump-elnökségre van szüksége.

Beszédében az elnök azzal vádolta a demokrata párti politikusokat, hogy tönkre akarják tenni Amerikát. "Radikális demokrata párti ellenfeleinket gyűlölködő előítéletesség és düh vezérli. Tönkre akarnak tenni titeket, és tönkre akarják tenni az országot" - mondta Trump az MTI beszámolója szerint.

Miután bejelentette, hogy újból indul az elnökségért, Trump úgy fogalmazott: minden szívdobbanásával és minden csepp verejtékével azon lesz, hogy Amerikát továbbra is naggyá tegyék és megőrizzék nagyszerűnek. "Ígérhetem nektek, hogy soha, soha, de soha nem hagylak cserben benneteket" - mondta hívei tömege előtt.

HOZZÁSZÓLÁSOK