Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Erről az iráni külügyminisztérium szóvivője beszélt szombaton a Tasznim hírügynökségnek. Abbász Muszavi megismételte magasabb rangú iráni tisztségviselők azon fenyegetését, hogy az ország határai sérthetetlenek, Teherán nem akar háborút, de kész megvédeni magát.

Nem számít, mit mondott az amerikai elnök a támadás tervéről és annak visszavonásáról, "csak az számít, hogy nem tűrjük el határaink megsértését, és hogy következetesen reagálunk minden veszélyre" - mondta a szóvivő.

Bármilyen hibát kövessenek is el Irán ellenségei - különösen Amerika és regionális szövetségesei -, az olyan volna, mintha puskaporos hordóba lőnének, mert a tűz magát Amerikát, regionális érdekeltségeit és szövetségeseit is porrá égetné - mondta az iráni fegyveres erők egyik szóvivője a Tasznimnak.

Donald Trump péntek este egy interjújában kijelentette: nem akar háborút Iránnal, tárgyalni akar vele, de ha mégis háború robbanna ki, akkor az mindent megsemmisítene.

Az amerikai drónt pénteken lőtték le a Hormuzi-szoros felett, de már hetek óta egyre mérgesebb az amerikai-iráni viszony - írta az MTI. Az Egyesült Államok és Irán között az Ománi-öbölben történt incidens óta erősödött a feszültség