Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A tegnapi viharban 13-an haltak meg Észak-Európában, főként az autójukra vagy rájuk dőlő fák miatt - jelentette a BBC. Németország nyugati részén egy autóban ketten vesztették életüket, két gyermek pedig megsérült egy ilyen balesetben. Franciaországban egy asszonyt besodort a szél a háborgó tengerbe, Amszterdamban egy nőt a csatornába lökte be a szél. A német felségvizeken egy halász és egy tengerész vesztette életét.

Az angliai Kentben egy 17 éves lány abban a lakókocsiban halt, meg, amelyben családja a házuk felújítása idejére kiköltözött. Az alkalmi lakásra is egy fa dőlt rá. Egy férfi és egy nő Nyugat-Londonban csapdába került a romok alatt, amikor megint csak egy kidőlő fa gázrobbanást okozott.

A német meteorológusok 191 kilométer/órás szélsebességet mértek az Északi-tenger felett, dán és svéd kollégáik 162 kilométer/órát regisztráltak. A London környéki vasúti járattörléseket hasonlók követték Északnyugat-Németországban. A hollandiai Schiphol repülőtéren ötven járatot töröltek és akadozott a légi forgalom Hamburgban és Düsseldorfban is.

Franciaország északi részén 42 ezer háztartás szenvedett el áramszünetet, Nagy-Britanniában 600 ezer otthon lakói küszködtek hasonló gonddal. A vihar idejére biztonsági okokból a La Manche-csatorna nyílt vizén tartott két komp a hullámok lecsendesedése után sikerrel kikötött. Brüsszelben a szél megtépázta a Európai Bizottság székházát is.