Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A turistabuszok immáron nem szívesen látott vendégek Párizs központjában - vezeti fel a turisták helyzetét lényegesen megváltoztató intézkedésekről szóló hírét a Reuters. A város vezetése azt tervezi, hogy kitiltja a turistákat szállító buszokat a francia főváros központjából, akárcsak a nevezetességek körül cirkáló kétemeletes hop-on, hop-off buszokat. Ezzel reagálnak a tömeges turizmus miatt a városházára érkező lakossági panaszokra. A helyieknek elegük van a füstöt okádó buszokból, akár csak a velük érkező fapados turisták tömegeiből.

Emmanuel Gregoire polgármester-helyettes a Le Parisiennek nyilatkozva elmondta, hogy a helyzetet nem tartják olyan súlyosnak, mint amit Velencében vagy Barcelonában tapasztalhatunk, de a párizsikat zavarja a városukat ellepő turistabuszok áradata. Fel akarják számolni az e téren kialakult kaotikus állapotokat. Már készül az ezzel kapcsolatos helyi rendelet, amely a városon kívül fog parkolóhelyeket kijelölni a buszoknak.

Két keréken vagy lábbuszon

Gregoire szerint ezt követően a turisták úgy mozoghatnak, ahogy bárki más: választhatnak a tömegközlekedés vagy más környezetbarát közlekedési eszközök, azaz a kerékpárok, az elektromos rollerek és a gyaloglás között. Az idegenforgalmi szervezeteknek is alkalmazkodniuk kell ehhez, szervezhetnek közös biciklitúrákat vagy olyan sétákat, amelyeken a részt vevőket fejhallgatón tájékoztatják arról, mit kell tudni a nevezetességről, amelyet éppen felkerestek.

Az elmúlt évben Párizsba és a környezetében lévő Ile-de-France régióba 50 millió látogató érkezett, ami érezhetően több a 2017-es 48 milliónál és egyben új rekord. A turistákat az sem riasztotta el, hogy az év utolsó hónapjaiban a sárga mellényesek nagy, esetenként erőszakos megmozdulásokkal kísért kormányellenes tüntetéseket szerveztek a francia főváros szívében. Franciaország a világ legnépszerűbb idegenforgalmi célpontja: a 67 milliós ország 2018-ban 89,4 millió látogatót fogadott az egy évvel korábbi 86,9 millió után, ami szintén rekord.