Turistaadót vezet be a szigetország

2019 közepén lép életbe a fejenkénti 25 amerikai dollárnak megfelelő turistaadó Új-Zélandon - írta Portfolio.
Domokos Erika, 2018. június 16. szombat, 07:40
Fotó: Pixabay

Az adóból 40-56 millió dollárnyi extra forrásra számítanak - számolt be a hírről a Reuters. A tervek szerint a szomszédos Ausztrália kivétel lenne a turistaadó alól, de a többi fő ország, mint Kína, az USA és az Egyesült Királyság nem mentesülne az adó alól - olvasható a Portfolio cikkében.

A mintegy 25 amerikai dollárnak megfelelő adót a vízumjelentkezésekkor vonnák le egy új elektronikus utazási hatóságon keresztül.

Új-Zélandon az elmúlt négy évben sosem látott turistatömeg jelent meg, ami bár segített a gazdasági növekedésben, rombolta a meglévő infrastruktúrát, a környezetet pedig nemcsak az emberek, hanem a szemét is elárasztotta. A 4,5 millió lakosú szigetországban az áprilissal záruló egy évben 3,8 millió turista fordult meg. (Fontos bejelentést tettek a Föld túlsó oldalán - ezt a cikket olvasta?)

A kép forrása: Pixabay.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Luftschutzbunker_Zwei, 2018.06.16 20:55

@Kiss.tamas@kissti.hu: pedig már épp szólni akartam hogy nem kéne ötleteket adni a kormányunknak... Elkéstem...

Ha ha ha
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Kiss.tamas@kissti.hu, 2018.06.16 13:55

Nálunk már évek óta van idegenforgalmi adó.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html