Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Zurab Pololikashvili, a szervezet főtitkára szerint ehhez egyaránt hozzájárult a szilárdabb gazdasági növekedés, a megfizethetőbb légiközlekedés, továbbá a technológiai változások, az új turisztikai üzleti modellek és sok esetben a könnyebb vízumszerzés is.

A jó eredmények "igazolják, hogy az ágazat ma a gazdasági növekedés és fejlődés egyik legerősebb motorja világszinten" - jelentette ki a főtitkár.

Pololikashvili felhívta a figyelmet arra a felelősségre, amit mindennek a fenntarthatósága jelent, és kiemelte, hogy épp ezért a Világszervezet 2019-ben "az oktatásra, a szakértelemre és a munkahelyteremtésre összpontosít".

Térségekre bontva a legnagyobb mértékű, 10 százalékos bővülést a Közel-Keleten tapasztalták, ezen kívül Afrika mutatott még átlag feletti, 7 százalékos növekedést. Előbbit 64 millió, utóbbi 67 millió turista választotta úti célként a múlt évben.

Európába 713 millió turista érkezett a világ más részeiről tavaly, 6 százalékkal több mint 2017-ben.

A világ leglátogatottabb országai sorrendben Franciaország, Spanyolország, az Egyesült Államok, Olaszország, Kína és Mexikó voltak.

A Világszervezet erre az évre 3-4 százalékos növekedést vár a turizmusban világszinten.