Tűkön ülnek a magyarok, lazítást várnak húsvétra

Pánikszerűen igyekeznek lefoglalni a magyarok a tavaszi és nyári kikapcsolódásra a szálláshelyeket, az optimisták már húsvétkor utaznának lazítani.
Komócsin Sándor, 2021. február 23. kedd, 09:40
Fotó: Getty Images

Ahogy közeledik a húsvét időszaka, úgy emelkedik a leadott foglalások száma Magyarországon - derül ki a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) adataiból. Januárban százezer új vendégéjszakát rögzítettek áprilisra, februárban a foglalások napi átlagos száma 33 százalékkal nőtt. Májusra eddig 625 ezer vendégéjszakát foglaltak le, ami 11 százalékkal több, mint tavaly ugyanebben a hónapban

Jelenleg 2021 áprilisára 518 ezer vendégéjszakányi foglalás szerepel az NTAK-ban, ennek bő harmada a a tavaszi szünetre érkezett. Tavaly áprilisban összesen 304 ezer vendégéjszakát töltöttek el a vendégek a hazai szálláshelyeken.

Az utazási kedv élénküléséhez hozzájárul a SZÉP Kártya, amelyre tavaly közel 20 százalékkal többet utaltak a munkaadók. Év végére a feltöltések megközelítették a 300 milliárd forintot, amelynek nagy részét a turizmusban költik majd el a kártyabirtokosok. A tavalyi trendeket figyelembe véve jól látható, hogy felértékelődött a belföldi turizmus.

HOZZÁSZÓLÁSOK