Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Pénteken még 1011 eltűntről szóltak a híradások, egy nappal korábban pedig 631-ről. Vasárnapig a katasztrófa - amelyet Kalifornia történetének legpusztítóbb tűzvészeként minősítenek - 76 halálos áldozatot követelt, de ahogyan a mentők átfésülik a sok helyütt porig leégett településeket és erdőket, az áldozatok száma növekedhet.

A Kalifornia északi részén égő terület 55 százalékán sikerült megfékezni a lángok terjedését, a déli vidékeken, Los Angeles környékén pedig 82 százalékán. A tűzoltók és mentésben résztvevők versenyt futnak az idővel, a vasárnap reggeli meteorológiai előrejelzések ugyanis erősödő széllökéseket és nyomukban újabb tűzfészkek kialakulására számítanak - írta a portál.

Az államban sok helyütt sűrű, fekete füstköd gomolyog, a San Franciscó-i öböl környékén az emberek védőmaszkokban járnak az utcán. Sok településen ingyen osztják a maszkokat.

A meteorológusok szerint a hét közepén eső jöhet, ez azonban - bár segít a tűz oltásában - megnehezíti majd az áldozatok utáni kutatást.