Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az Oroszországban a dühöngő erdőtüzek pusztította terület július végén egy hét alatt több mint kétszeresére nőtt - vette át az állami TASZSZ hírügynökség hírét az angol nyelvű Moscow Times. A TASZSZ a szövetségi erdőhivataltól származó információra hivatkozik.

A helyzet Szibériában és az ország távol-keleti részén a legsúlyosabb.

Az oroszországi erőkkel foglalkozó hivatal számításai szerint összesen 148 erdőtűz pusztított az országban a katasztrófa súlyosbodása előtt, amelyek majdnem 68 ezer hektár területet érintettek. Néhány nap alatt további 155 tűz keletkezett, amelyek majdnem 33 ezer négyzetméteren kezdték letarolni a növényzetet.

A környezetvédők arra figyelmeztettek, hogy az idei oroszországi erdőtüzek minden idők legsúlyosabb tűzkatasztrófáját okozhatják az országban, és jelentős szén-dioxid-kibocsátással járulhatnak hozzá a globális felmelegedéshez. Az év eddigi részében Görögország nagyságával megegyező terület égett le Szibériában - állítja a Greenpeace környezetvédő szervezet oroszországi csoportja.

Az erdőügyi hivatal az oltásról is tájékoztatást adott. E szerint Szibériában a tüzek 91 százalékát nem oltják, mert úgynevezett ellenőrzési zónákban esnek. Az ellenőrzési zóna olyan területeket jelent, amelyeken nem él számottevő lakosság, és a szakértők számításai szerint a tűzoltás nagyobb költséggel járna, mint amekkora anyagi kárt a pusztítás okoz.