Tűzvész pusztít Gran Canarián

Számos település lakóit kitelepítettek a Kanári-szigetekhez tartozó Gran Canarián, ahol súlyos erdőtűz pusztít a hegyekben - írja az MTI.
Szabó Dániel, 2019. augusztus 11. vasárnap, 17:58
Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel

Mintegy ezer embert szállítottak biztonságos helyekre, különösen Tejeda, Artenara és Galdar településeket veszélyezteti a tűz - írta vasárnap Twitter-üzenetben a helyi katasztrófavédelem.

A tűzoltók repülőgépről és helikopterekről is oltják a lángokat, amely mintegy ezer hektáron pusztít - mondta újságíróknak Angel Victor Torres, a Kanári-szigetek elnöke. Beszámolója szerint még nem tudták megállítani a lángok terjedését. A gomolygó füst a szomszédos Teneriféről is látható.

A tűz a sziget székhelyétől, Las Palmastól mintegy 20 kilométerre ütötte fel a fejét, és a településeken kívül veszélyezteti a turisták körében népszerű sziget nyugati részén elterülő Tamadaba Nemzeti Parkot is.

A La Vanguardia napilap a helyi hatóságokra hivatkozva arról írt, hogy valószínűleg egy 55 éves férfi okozta a tüzet, aki egy esküvői ünnepséghez forrasztást végzett. A férfit még szombaton őrizetbe vették.

Szibériában jelenleg is tombol egy több napja kezdődött erdőtűz.

HOZZÁSZÓLÁSOK