Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A lengyel-német határátkelőknél több kilométeres sorok alakultak ki - adták hírül az onet.pl olvasói. Ahhoz, hogy Lengyelországba be lehessen utazni, több órás várakozást kellett kibírni, és ez a rendkívül hosszú várakozási idő még napokig eltarthat. Az Odera melletti Frankfurt-Slubice átkelőnél majdnem félnapos, 10 órás volt  a várakozás.

Ezek a hatalmas sorok a határátkelést érintő jogszabály liberalizációjából fakadnak, amelyek a koronavírus-járvány idején voltak érvényben. Emellett Németországban most kezdődik a hosszú hétvége, és sok, külföldön dolgozó lengyel ki akarja használni ezt a hazatérésre. A határőrség egy nap alatt 98 ezer személyt ellenőrzött, ez háromszor annyi, mint normális körülmények között.

A már említett Frankfurt am Odernél éjjel 40 kilométer hosszú sor keletkezett, de a többi átkelőhelynél sem volt jobb a helyzet. E hétvégén sem lesz másként, mert négynapos ünnep lesz. - Nemcsak Németországból, hanem Franciaországból és Belgiumból is jönnek emberek, akik az ideiglenesen visszaállított határellenőrzés befejeződésével elhatározták, hogy Lengyelországba utaznak. A helyzet azonban óránként változik - mondta a határőrség szóvivője.

A gondokat fokozza, hogy bár előre látható volt az emberek elindulása, a hatóságok nem gondoskodtak, a határőrök létszámának növeléséről. A hírek szerint ez nem csupán a lengyel, hanem a német oldalra is igaz. A két fél között ráadásul akadozik az együttműködés.