Új brexit-népszavazást akar London polgármestere

London polgármestere szerint népszavazást kell tartani a brit EU-tagság megszűnésének (brexit) feltételrendszeréről, mivel mára kiderült, hogy a kilépés - különösen a feltételekről szóló megállapodás elmaradása esetén - súlyos gazdasági károkat okoz Nagy-Britanniának.
Szabó Dániel, 2018. szeptember 16. vasárnap, 12:42
Fotó: AFP

Sadiq Khan a BBC televízió vasárnapi politikai magazinműsorában kijelentette: a londoni városháza megbízásából elvégzett független elemzések szerint ha Nagy-Britannia úgy lép ki az Európai Unióból, hogy nem sikerül megállapodásra jutnia az EU-val a jövőbeni kapcsolatrendszerről, a brit gazdaság egészében 500 ezer, Londonban 87 ezer munkahely szűnne meg, és 50 milliárd fonttal (több mint 18 ezer milliárd forinttal) zuhanna a brit gazdaságban végrehajtott új beruházások éves értéke.

Khan szerint az új népszavazáson nem a brit EU-tagságról, ha nem a Brexit-tárgyalások kimeneteléről kell megkérdezni a választókat - írja az MTI.

A brexit-tárgyalások kapcsán a Munkáspárt is egyre több kritikával illeti a tory kormányt, jelezték, ők is új népszavazást akarnak.

A fotó forrása: Daniel Leal-Olivas/AFP


HOZZÁSZÓLÁSOK