Saját boltokat nyit Romániában a világ legnagyobb ételfutár cége, a Foodpanda - jelentette a Maszol. A Pandamart nevű üzletekből jelenleg kettő van, az egyik Kolozsváron, a másik pedig Bukarestben működik. Az üzemeltető tervei szerint az első negyedévben mindkét városban egy-egy újabb Pandamart nyílik majd.

Az év végéig további öt nagyvárosban szándékozik boltot nyitni a Foodpanda, köztük Nagyváradon és Marosvásárhelyen. A cég együttműködik egy sor áruházlánccal (Auchan, Cora, Kaufland, dm), melyekből házhoz szállítja az online rendeléseket. A Pandamart boltokban 1500-féle termék kapható, alapélelmiszerek, tisztítószerek és kozmetikai termékek. Minimum 30 lejes (2200 forint) rendeléstől a házhoz szállítás ingyenes, de csak a kezdeti időszakban, február 14-ig.

A Pandamart és a Foodpanda tulajdonosa a berlini székhelyű Delivery Hero. A 2011-ben alapított cég a világ több mint 40 országában aktív, köztük Magyarországon. 2019-ben a tulajdonában levő ételfutárcégek 666 millió megrendelést kaptak. A Foodpanda jelenleg körülbelül hatezer ügyfél, éttermek, bisztrók, boltok és áruházak termékeinek házhoz szállítását vállalja. A cég az említett városok mellett Erdélyben jelen van Temesváron, Aradon, Brassóban, Szatmárnémetiben, Nagybányán, Nagyszebenben, Déván, Besztercén, Gyulafehérváron, Zilahon és Szászsebesen.