Új koronavírus-variánst találtak Japánban

Négy, Brazíliából érkezett embernél azonosították a fertőzést a tokiói Haneda repülőtéren - írja az MTI-re hivatkozva a hvg.hu.
Domokos Erika, 2021. január 12. kedd, 22:24
Fotó: Getty Images

A járványügyi szakértők azt közölték, hogy ez az újabb variáns különbözik az először Angliában, illetve Dél-Afrikában megjelent vírusmutációktól, azt azonban egyelőre nem tudni, hogy mennyivel alacsonyabb vagy magasabb a fertőzőképessége azokénál.

Emellett három újabb esetben kimutatták a brit koronavírus-mutációt is Japánban, amely 50-75 százalékkal is fertőzőbb lehet a vírus többi variánsánál, és már a világ több pontján megjelent.

A jaőán kormány csütörtökön egyhónapos járványügyi vészhelyzetet hirdetett Tokióban, illetve a környező prefektúrákban - írta a hvg.hu.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Bruce2000, 2021.01.13 06:04

Ennek a koronavírusnak újabb és újabb mutációi fognak létrejönni, mint az influnzavírusnak. Itt marad velünk, mint az influenza, évente kell majd oltani újabb vakcinákkal, mint az influenzaoltás esetében.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html