Négy hölgy vádolja Donald Trumpot azzal, hogy tapogatta vagy megcsókolta őket az engedélyük nélkül - idézte a Washington Post az ezzel kapcsolatos lapértesüléseket. A Republikánus Párt elnökjelöltje perrel fenyegeti őket, ám nem valószínű, hogy ennyivel megússza.

Trump néhány órával a Hillary Clintonnal folytatott második tévévitájuk előtt példátlan lépésre szánta el magát. Négy asszonnyal tartott sajtótájékoztatót, akik közül hárman szexuális zaklatással vádolják Bill Clinton volt amerikai elnököt. Most ez a fegyver fordulhat ellene.

Végzetes vonzódások

Az egyik nő szerint az ingatlanmágnás három évtizeddel ezelőtt egy repülőúton tapogatta, a másikat megcsókolta a Trump-irodaházban a lift előtt 2005-ben, a harmadik egy további 13 évvel ezelőtti tapogatásról számolt be, a negyediket, aki a People magazin riportereként találkozott vele, egy vele és feleségével készült 2005-ös interjú előtt csókolt meg, amikor éppen egyedül maradtak.

A jelölt és kampánya tagadja a vádakat, ám minden egyes esetről kiderült, hogy nem most jutott az asszonyok eszébe. A híreket közlő lapok érdeklődtek a barátoknál, ismerősöknél, családtagoknál és kollégáknál, hogy beszélt-e az illető a dologról korábban. Kiderült, hogy hónapokkal- évekkel ezelőtt elmondták a sztorijukat. Ráadásul a negyedik esetről cikk született a People weboldalán.

Pör jöhet

Trump bejelentette, hogy pert fontolgat a New York Times ellen, amely a két első történetet közzétette. Jelenleg tanácsadóival konzultál a lehetőségekről - tudta meg a Washington Post hozzá közel álló forrásokból. Az informátorok szerint az ingatlanmágnás dühös a vádlóira és a sztorijaikat megíró lapokra is.

A kampánystáb megjelentette Trump jogi képviselőjének levelét, amelyben felszólítja a New York Timest a cikkek visszavonására, és azzal fenyegetőzik, hogy ügyfele enélkül minden rendelkezésére álló eszközzel elégtételt fog követelni. A stáb hivatalos álláspontja szerint a nők vádjai minden alapot nélkülöző fikciók.

Az ügy azért különösen kínos Trumpnak, mert a hét végi tévévitán a moderátor kérdésére válaszolva tagadta, hogy valaha zaklatott volna nőket. A kérdés pontosan úgy szólt, hogy érintkezett-e hölgyekkel úgy, ahogy arról az vita előtti napokban nyilvánosságra került videón beszél. Erre válaszolt kategorikus nemmel.