Új dologgal ösztönzi a bevándorlást Kína

Kína hosszú lejáratú, öttől tíz évig terjedő vízumok kiadását kezdte meg azzal a céllal, hogy külföldi vállalkozókat és a magasan képzett szakembereket csalogasson az országba - írja az MTI.
K. Kiss Gergely, 2018. január 7. vasárnap, 11:22
Fotó: Reuters

Az Interfax orosz hírügynökség a kínai médiában megjelent hírek alapján azt írta, hogy az ilyen különleges vízummal rendelkezők közeli családtagjaikat (párjukat és gyerekeiket) is magukkal hozhatják az országba.

Kína különösen az új technológiák szakértőit, vállalkozókat, tudósokat várja, de megkaphatják az új vízumot kiemelkedő eredményeket elérő sportolók és a kultúra jeles képviselői is.

Az ingyenes vízumkérelmet online kell beadni és a kínai külügyminisztérium azt ígéri, hogy a legrövidebb időn belül meghozza a döntést.

A kínai hatóságok az új vízum bevezetésétől legalább 50 ezer külföldi betelepülését várják az ázsiai országba. (Húszezer bevándorló érkezett a kötvényprogrammal)

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Marzipan, 2018.01.07 12:24

@troll:

Egy blogon olvastam, hogy az egész ország angolul tanul, és óriási a kereslet angoltanár iránt.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

troll, 2018.01.07 12:07

kína nem túl vonzó, és nem azért ,mert alacsonyak a bérek, mivel a képzett szakemberek nyilván jól keresnek.

viszont a helyi nyelv és írás ismerete nélkül nagyon nehéz kínában boldogulni, még shanghaiban vagy shenzhenben is.

senki nem tud angolul, ki sincs írva semmi, a legalapvetőbb nemzetközi szavakat sem értik, úgyhogy kínai nyelvtudás nélkül itt igazán elveszett az ember.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html