Új időszámítás kezdődik a munkahelyeken

Elmúlt az az idő, amikor arról kellene győzködnünk magunkat, hogy a munka és a magánélet kettéválaszthat - idézi a G7 Dan Schawbel vállalati tanácsadót.
Szász Péter, 2017. november 5. vasárnap, 09:23
Fotó: Napi.hu

A szakember azt érzékeli, hogy a munka és a magánélet összeolvadását egyre kevesebben tartják károsnak. Egy nagy cég HR-vezetője már 2009-ben azt mondta neki a témáról, hogy az egyensúly érdekében biztosítani kellene a dolgozóknak a magánügyek munkahelyről, vagy munkaidőben való intézését, mert úgyis tudják, hogy otthonról is dolgozni fognak - olvasható a portálon.

Schawbel egy tanulmányra is hivatkozik, amely szerint rosszabbul teljesítenek azok, akik megváltoztatják a viselkedésüket a munka és a magánélet színterei között.

Ebben a tekintetben a dánok állnak az élen. Náluk gyakori a tetszés szerinti munkakezdési időpont, a tetszés szerint ebédszünet, és a távmunka lehetősége. (Milyen életről álmodik a magyar?)

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

na4, 2017.11.05 14:40

Sőt sok nyugati országban már elő is írják, hogy heti 1-2 napot távmunkában kell dolgozni. Nagyágrendekkel hatékonyabb, egyszerűbb, olcsóbb.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

troll, 2017.11.05 10:45

a dánok értelmes nép, nem véletlenül az eu második leggazdagabb országa a pénzügyi központ luxemburg után.

ott eredményszemlélet van, nem az a jó munkaerő, aki sokat ott üldögélk az irodában, hanem aki hasznot hajt,eredményeket ér el.

ha ezt otthonról emailkezgetve teszi, az is oké, a lényeg az eredmény.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html