Új kerítést építenek a görög határra

Macedóniában a korábbi kerítéstől három méterre egy újabbat állítanak, a köztes szakaszt pedig kőzúzalékkal és homokkal töltik fel, a macedón határt magyar rendőrök is védik majd - írja a Híradó.hu.
Napi.hu, 2016. február 7. vasárnap, 14:48
Fotó: Napi.hu

Dupla kerítés építésébe kezdtek a görög-macedón határon mintegy 27 kilométer hosszan - jelentette az M1 helyszíni tudósítója. Vasárnap reggel munkagépekkel hordták a kerítésoszlopokat, és megkezdték azok leverését is a határ macedón oldalán. A beszámoló szerint szerint a terv az, hogy a korábbi kerítéstől három méterre egy újabb kerítést húznak fel, a köztes szakaszt pedig kőzúzalékkal és homokkal töltik fel, és ezen járőröznek majd a rendőrök.

Az M1 információi szerint a macedón határ szigorított védelmében magyar, szerb, horvát, cseh, szlovák és lengyel rendőrök is részt vesznek. A dupla kerítésre azért van szükség, mert sok migráns próbálkozik átvágni a drótot és úgy átjutni Görögországból Macedóniába.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

hunor-magor, 2016.02.08 08:50

"Betonbiztos kerítést építenek a görög határra."
Itt meg azt írják, hogy betontörmelékkel töltik fel és azon fognak járőrözni a rendőrök.
Mit töltenek fel? Három méter magasan a két kerítés közötti teret? És hogy fogja bírni egy vacak drótkerítés az oldalnyomást?
Nem lehet, hogy inkább csak felszórják a kerítések közötti szakaszt, hogy ne sárban kelljen tocsogniuk a rendőröknek, miközben bejárják a határt?
Ki az a hülye aki így fordítja le a híreket?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html