A Markit közleménye szerint júniusban 57,5 pontos volt a feldolgozóipari BMI a májusi 56,4 pont után. Az összesített BMI 2010 májusa óta nem volt ilyen magas. Az alindexek közül a termelési mutató 59,6 pontról 61 pontra, a beszerzési árak alindexe 56,4 pontról 57 pontra, a felhalmozódott munkák mutatója 56 pontról 56,9 pontra, az új megrendelések almutatója 58,8 pontról 61,7 pontra,a foglalkoztatottsági mutató 53,7 pontról 53,8 pontra, a termelői árak mutatója 50,4 pontról 52 pontra nőtt.

A BMI 50 pont feletti értéke a vizsgált ágazat vagy alszektor növekedését, 50 pont alatti értéke pedig visszaesését jelzi. A Markit intézet szerint az amerikai feldolgozóipar teljesítménye már a harmadik egymást követő hónapja folyamatosan javul. A Markit által megkérdezett vállalatok szerint a javuló belgazdasági helyzet és a jobb fogyasztói hangulat hajtja a növekedést. Hiába élénkült a feldolgozóipari termelés, annyi új megrendelés érkezett, hogy még így is nőtt a teljesítésre váró megrendelések száma.

Chris Williamson a Markit vezető közgazdásza szerint az előzetes adatok alapján új lendületet vett a feldolgozóipar, évek óta nem volt olyan jó negyedév, mint a 2014 áprilisi-júniusi időszak. A mostani számok szerint éves alapon akár 3 százalékkal is nőhet az amerikai bruttó hazai termék (GDP) az idei második negyedévben.