Új menekültügyi rendszerről beszélt Merkel

A magyar-szerb uniós külső határ védelmével Magyarország Németországot is védi - idézte Angela Merkel német kancellár vasárnapi televíziós interjúját az MTI.
Szepesi Anita, 2018. június 11. hétfő, 07:11
Fotó: Napi.hu

Magyarország "bizonyos értelemben nekünk végzi el a munkát" uniós külső határa védelmével - mondta a kancellár az ARD német országos köztelevízióban késő este sugárzott interjúban.

Hangsúlyozta: veszélyezteti az Európai Uniót, hogy a tagállamoknak még nem sikerült közös álláspontra jutniuk a migráció kezeléséről, ezért minden erejével dolgozik egy új uniós menekültügyi rendszer felépítésén.

Létre kell hozni egy közös menekültügyi hivatalt, és egységes szabványokat kell bevezetni a menekültügyi eljárásokban, a közösségen belüli mozgás szabadságának megőrzéséhez pedig fel kell állítani egy "igazi, európai határvédelmi rendőrséget", amely akkor is tevékenykedhet, ha fellépése "nem tetszik" az érintett, uniós külső határral rendelkező tagországnak - mondta Angela Merkel.

Arról is beszélt, hogy a menekültügyi rendszer megújításával együtt erősíteni kell a nemzetközi fejlesztési együttműködést, hogy az EU sikeresebb legyen a menekülésre kényszerítő okok felszámolásában.

Még nem értek véget az egyeztetések

Azzal kapcsolatban, hogy Horst Seehofer belügyminiszter készülő menekültügyi reformcsomagjában várhatóan szerepel, hogy meg kell tagadni a belépést a határon a papírok nélkül, vagy más EU-tagországban már regisztrált menedékkérőktől, elmondta, hogy a kormányon belüli egyeztetések még nem értek véget.

Hozzátette, hogy az uniós jog a nemzeti jog felett áll, és tartózkodni kell az egyoldalú, nemzeti szintű lépésektől. Mint mondta, "csak az európai megoldás az igazi megoldás".

A szövetségi bevándorlási és menekültügyi hivatalnál (BAMF) történt visszaélésekről szólva kiemelte, hogy valóban megrendült a lakosság bizalma az állami intézmények jogszerű munkájában, és a hatóságnál történtekért ő viseli a politikai felelősséget. Hozzátette, hogy sokkal korábban el kellett volna kezdeni a BAMF fejlesztését, mert a hatóság nem volt felkészülve a 2015-ben elmélyült válság kezelésére.

Szakítottak az eddigi gyakorlattal

Azonban így is sok változást véghezvittek, amikor például kiderült, hogy nemcsak menedéket remélő, hanem terrortámadást tervező szíriaiak is érkeznek, szakítottak azzal a gyakorlattal, hogy a polgárháborús országból származó emberek menedékjogi kérelmeit személyes meghallgatás nélkül, egy kérdőív alapján bírálják el.

A német sajtóban Susanna néven azonosított 14 éves lány megerőszakolásával és meggyilkolásával, és a kettős bűncselekmény iraki menedékkérő gyanúsítottjával kapcsolatban kiemelte, hogy ennek a "tragikus, szomorú, szörnyű" esetnek is az a tanulsága, hogy előre kell vinni a német menekültügy reformját, ki kell alakítani a belügyminiszter terveiben szereplő új típusú befogadóközpontokat, amelyek révén gyorsabban le lehet folytatni a menedékjogi eljárásokat. Utána a védelemre nem jogosult kérelmezőket következetesen vissza kell juttatni a hazájukba, a menekülteket pedig be kell illeszteni a társadalomba - fejtette ki Angela Merkel.

Fotó: AFP

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

matura, 2018.06.11 14:46

merkelnek a felcsuti vályogházba kéne egyetemre beiratkozni, hol volt a világhírü német rendőrség , titkosszolgálat, külpolitikai tanácsadó intézmények, amikor az önsorsrontó és europát tönkretevő migránssimogató döntéseit hozta?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Luftschutzbunker_Zwei, 2018.06.11 14:37

"tragikus, szomorú, szörnyű"

Szánakozni, krokodilkönnyeket hullatni saját áldozataiért már megtanult a szabadkőműves sátánista luvnya.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

csaba7272, 2018.06.11 14:24

Már írtam, hogy a köpönyegforgató Merkel nyanyó lassan eljut oda, hogy ő találta ki a kerítést, és ő javasolta Viktornak a megépítését. Witzland lett ez a Németország, csak az a baj, hogy az általa behívott muzik kinyírják a fiatalokat, és tönkre teszik Európát. Úgy 10-20 év múlva a gombamód szaporodó muzi, a családegyesítés jogcímén kitör a Trójai falóból, és ellepi Európát.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

mandokilaci, 2018.06.11 10:28

Ki kéne végre mondani !Európa nem köteles ezeken a hulladékokon segíteni !Értéktelen esztelenül szaporodó vallási tébolyuk nem tartozik a civilizált világra !Tapasztalat a harmadik generációs arab nem fog megváltozni és ragaszkodik a seggmutatáshoz és SOHA nem fogadja el a helyi embereket !Mindaddig csendben szaporodnak és ha eléri a lakosság 30 % már meg is fogja azt az országot dönteni !Igy van 1400 éve az egyiptomi a perzsa birodalmat ,virágzó kultúrákat tettek taccsra .Aztán maradt utánuk a kopár sivatag a leigázott " behódolt " lakosokkal és ezzel a fejlődést is megölték. Kivéve az olajországok de nekik is addig van jólét amíg igény lesz olajra !
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

matura, 2018.06.11 08:42

És hol a lé érte? vagy kyótát ad érte, azaz plusz migránst, ez is mutatja , hogy a zsidó gyilkolászás mérge majd 100 év távlatában is mennyire megfertőzte a német társadalmat, hogy már önvédelemre is képtelenek, olasz, görög, szerb, horvát, szlovén makedon detto
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html