Új részletek derültek ki a londoni merényletről

Nagy-Britanniában született a szerdai londoni merénylet elkövetője, aki ellen néhány éve a brit elhárítás (MI5) vizsgálatot folytatott "a szélsőséges nézeteivel kapcsolatban felmerült aggályok" miatt - mondta csütörtökön a londoni alsóház képviselőit tájékoztatva Theresa May brit miniszterelnök.
Dzindzisz Sztefan, 2017. március 23. csütörtök, 12:51
Fotó: MTI/EPA

Ez múltbeli ügy, a merénylő az elmúlt időszakban nem került a hírszerzés látókörébe, és nem voltak előzetes hírszerzési értesülések arról, hogy mire készül - tette hozzá May az MTI szerint.

A brit kormányfő elmondta azt is, hogy a parlament melletti Westminster hídon elkövetett gázolásos merénylet sérültjei között - tizenkét brit állampolgár mellett - három francia gyermek, valamint két román, négy dél-koreai, két görög és egy-egy német, lengyel, ír, kínai, olasz és amerikai állampolgár van.

Theresa May megerősítette, hogy a Nagy-Britanniában érvényes terrorkészültségi szint - amely jelenleg a második legmagasabb - nem változik.

A brit miniszterelnök hangsúlyozza: nincs olyan hírszerzési értesülés, amely küszöbönálló újabb terrortámadás veszélyét jelezné.

HOZZÁSZÓLÁSOK