Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Csehországba 2019-ben 22 millió turista érkezett, ami kicsit több, mint az ezt megelőző évben - derül ki a cseh állami turisztikai ügynökség előzetes adataiból, amelyeket a Radio Praha ismertetett. Ez illeszkedik az évek óta tartó növekedési trendbe, ám az ügynökség úgy látja, hogy a tízmilliós ország "megtelt" turistákkal, így nem kellene tovább forszírozni a mennyiségi növekedést.

Ehelyett a "fenntartható idegenforgalomra" helyezik át a hangsúlyt - mondta Jan Herget az ügynökség vezetője. Szerinte ennek lényege az lenne, hogy a helyi gazdaság több hasznát lássa az érkezőknek, anélkül, hogy a bulituristák zajongásukkal és szemetelésükkel zavarnák a vendéglők környékén lakókat.

Az előbbieknek némileg ellentmondva azt is elárulta a hivatalvezető, hogy utazási ügynökséggel együttműködve kínai csoportokat akarnak Csehországba csalogatni. Ezt leszámítva azonban nem törekszenek a turisták számának növelésére. További tervük, hogy 14 idegenforgalmi központ létrehozásával népszerűsítsék a külföldiek körében Csehország vidéki turistacélpontjait.