Új világrekord született a fociban

Miután a Paris Saint-Germain a hétvégén megnyerte a francia Ligakupát a Monaco ellen (3-0), a csapat jobbhátvédje, Daniel Alves lett a világ legtöbb trófeát gyűjtő játékosa - számolt be az Infostart.hu.
Domokos László, 2018. április 3. kedd, 19:45
Fotó: Pixabay

A brazil szupersztár a harminchatodik címét szerezte a profi élfutballban, s ezzel megelőzte a vele eddig holtversenyben álló kettőst, a walesi Ryan Giggst és a brazil Maxwellt - írta a portál.

Alves az első serlegét még a Bahia együttesével nyerte Brazíliában (Copa do Noroeste), 2002-ben. Öt serleget gyűjtött a Sevilla, majd huszonhármat 2008 és 2016 között a Barcelona tagjaként. A katalánokkal hatszoros bajnok, négyszeres kupagyőztes, négyszeres spanyol Szuperkupa-győztes, háromszoros BL-győztes, háromszoros európai Szuperkupa-győztes, s háromszoros klubvilágbajnok lett.

A brazil focista 2016-2017-es idényt a Juventusban töltötte, olasz bajnokként és kupagyőztesként igazolt tavaly nyáron a PSG-be, amellyel már megnyerte a francia Szuperkupát és a Ligakupát, s hamarosan francia bajnok is lehet. Három titulust nyert a brazil válogatottal is.

Fotó forrása: Pixabay.

HOZZÁSZÓLÁSOK