Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Értesülések szerint az al-Hasd as-Saabi (Népi Mozgósítási Erők, PMF) nevű síita fegyveres erő járműveit érte támadás - írja a 24.hu.

Egy másik tévé, az asz-Szumarija pánarab televízió tudni vélte, hogy az amerikai hadsereg a főváros északi részén, a Tadzsi nevű stadion közelében támadt a konvojra azért, hogy megölje a szervezet egyik parancsnokát, akinek nevét nem közölték. A történtek után nem sokkal azonban a PMF egy közleményben azt tudatta, hogy nem magas rangú vezetőik haladtak a konvojban, hanem a csoporttal kapcsolatban álló egészségügyiek. Egy neve elhallgatását kérő amerikai tisztviselő pedig arról számolt be, hogy a támadást nem az amerikai hadsereg követte el.

Egy nappal korábban, pénteken egy amerikai légicsapásban a bagdadi nemzetközi repülőtér térségében megölték Kászim Szulejmáni iráni tábornokot, az iráni Forradalmi Gárda al-Kudsz nevű különleges egységének parancsnokát és Abu Mahdi al-Muhandiszt, a Népi Mozgósítási Erők nevű, iráni támogatást élvező milicistákat tömörítő ernyőszervezet vezetőjét. A támadásban tíz ember vesztette életét, közte a Forradalmi Gárda öt tagja.