Pofont kaptak az ifjú házasok - ilyen is van

Az egyik lengyelországi önkormányzat után a román adóhatóság is megtalálta a friss házasokat: számlákkal igazolt elszámolást kérnek az esküvők költségeiről.
Barabás Júlia, 2018. október 20. szombat, 16:16
Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel

Bírsággal fenyegetőzve szólítja fel a román Országos Adóhatóság (ANAF) a friss házasokat arra, hogy vallják be, melyik vendéglőben tartották a lakodalmukat, kik zenéltek, fotóztak vagy videóztak a lagzin - adta hírül a Maszol. Nemrégiben egy lengyelországi önkormányzat gondolta úgy, hogy az esküvők költségeinek tisztázásával teheti a legtöbbet a szürkegazdaság kifehérítése érdekében.

Az ANAF 2000-től 5000 lejig (140-345 ezer forint) terjedő bírságot helyez kilátásba, ha a házaspár megtagadja a kért információk megadását. Az esküvői iparágban hatalmas méretű az adócsalás. A vendéglősök, a lakodalmakon fellépő zenészek, az eseményt megörökítő fotósok egyáltalán vagy csak részben vallják be az így szerzett jövedelmüket.

A fotó forrása: Szabó Dániel/Napi.hu

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

drnemoda@yahoo.com, 2018.10.20 16:46

Nálunk ez már régen így van, csak a munkaerőhiány akadályozza a rendőrség, a TEK és a NAV erőteljesebb fellépését.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html