Újabb autógyári projekt indul Romániában

Újabb jármű gyártását készíti elő Romániában a Ford. Hogy mit, azt titkolják, ám további 1500 embert vesznek fel, amivel közel 6000-re nő az amerikai autógyártó romániai alkalmazottainak száma.
Barabás Júlia, 2018. május 26. szombat, 13:28
Fotó: Reuters

Újabb modellt fog gyártani az amerikai Ford craiovai üzemében - adta hírül a Maszol. A bővítés értéke 200 millió euró, ami negyede a Mercedes első kecskeméti beruházási értékének. Az amerikai vállalat 1500 dolgozó felvételét tervezi, amivel 5900-ra emelkedik romániai alkalmazottainak száma. További fejlesztés, hogy elindítják a harmadik műszakot. Azt nem közölték, melyik lesz az új modell, és azt sem, mikor kezdik el a gyártását.

A Ford jelenleg az Ecosport kisméretű hobbiterepjárót és az 1.0 literes EcoBoost motort gyártja a craiovai üzemben. A 200 millió euróval együtt 2008 óta 1,5 milliárd eurót fektetett be romániai gyártási tevékenységébe. Nemrég korszerűsítették a craiovai üzemet.

A Ford bízik a bukaresti kormány ígéretében, miszerint tovább javítják a logisztikai körülményeket. A cég azt kérte a kormánytól, hogy minél előbb épüljenek meg azok az autópálya-szakaszok, amelyek csatlakoztatják a várost az európai gyorsforgalmi úthálózathoz.

A fotó forrása: Reuters

HOZZÁSZÓLÁSOK