Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A külföldön munkát kereső fehéroroszok bizonyos értelemben 180 fokos fordulatot tettek: immáron nem Oroszország a kedvenc célpontjuk, hanem Lengyelország - írta az onet.pl átvéve a minszki média tudósításait. Az adatokat a külföldre utazók szervezésével és segítésével foglalkozó a La Strada program gyűjtötte.

Négy évvel ezelőtt még a külföldön munkát keresők 53 százaléka Oroszországba utazott, és csak nyolc százalékuk indult Lengyelországba. Tavaly már ez az arány csaknem kiegyenlítődött. Azok a fehéroroszok, akik a La Stradahoz fordultak segítségért, 22 százalékban akartak lengyel és 27 százalékban oroszok szomszédaikhoz menni.

Ha a preferenciákat nézzük - amelyek nem egyeznek meg a kiutazók gyakorlati lehetőségeivel -, akkor a helyzet még érdekesebb: a legtöbben (12 százalék) Lengyelországot választanák, majd kilenc százalékkal jön Oroszország, és nyolc százalékkal Németország.

A La Strada vezetője azzal magyarázza ezt, hogy Oroszországban változatlanul válság van, ezért hiányoznak a munkahelyek, ugyanakkor Lengyelország megpróbálja magához csábítani a szakembereket, méltó körülményeket biztosítva nekik.